Varför det är så viktigt med din hemsidas hastighet

Hem » Kunskapsbank » Varför det är så viktigt med din hemsidas hastighet

Snabb hemsida - för ökad synlighet

Pagespeed, det vill säga hur snabbt en hemsida laddar, är en viktig faktor för att skapa en bra användarupplevelse och öka försäljningen för ett företag. Här är några skäl till varför hastigheten är så viktig:

 • Ökar användarupplevelsen
  En hemsida med en lång laddningstid kan vara frustrerande för besökaren och leda till att de förlorar intresset och lämnar hemsidan. Därför är det viktigt att hemsidan laddar snabbt, så att besökaren kan få tillgång till informationen och tjänsterna på ett snabbt och enkelt sätt.

 • Bättre sökmotoroptimering
  Enligt Google är sidhastighet är en av de faktorer som påverkar placeringen i sökresultatet. Därför kan en snabb hemsida ha en fördel i sökmotoroptimeringen och öka chansen att synas högt upp i sökresultatet.

 • Ökar försäljningen
  En snabb hemsida kan öka försäljningen, eftersom besökaren kan handla snabbare och enklare på hemsidan. Detta kan leda till fler konverteringar och öka företagets intäkter.

 • Ökar tillförlitligheten
  En hemsida med lång laddningstid kan skapa en känsla av otrygghet och tillförlitlighet hos besökaren. Därför är det viktigt att hemsidan laddar snabbt, så att besökaren kan lita på att hemsidan är professionell och pålitlig.

Det finns många olika saker som kan påverka hastigheten på en hemsida, till exempel storleken på bilder, antalet skript och stilmallar som laddas och hur bra hemsidans kod är optimerad. För att förbättra hastigheten på en hemsida kan man göra en analys av hemsidans prestanda och se vad som kan förbättras. Det finns även många verktyg och tjänster som kan hjälpa till att analysera och förbättra hastigheten på hemsidan.

Vill du veta mer om hur vi kan göra din hemsida snabbare?

Bli uppringd!

Lämna ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp så snart vi kan.