10 tips för din nya hemsida

Hem » Kunskapsbank » 10 tips för din nya hemsida

Att komma igång med en ny hemsida

Att bygga om sin hemsida kan vara en utmaning, men det kan också vara en mycket givande process som ger ditt företag en ny chans att nå ut till potentiella kunder. Oavsett om du är nybörjare eller har lite mer erfarenhet av webbdesign, finns det några grundläggande saker att tänka på när du bygger din hemsida.

Här är tio saker att tänka på när du ska skapa en ny hemsida som ser professionell ut och som ger ditt företag en bra start på nätet:

  1. Börja med att göra en plan för vad du vill att din hemsida ska innehålla och hur den ska se ut. Det hjälper dig att hålla fokus och få en strukturerad hemsida.
  2. Välj ett lämpligt verktyg för att bygga din hemsida. Det finns många olika alternativ, från enkla drag-och-släpp-byggare till mer avancerade verktyg som kräver lite mer teknisk kunskap.
  3. Var noga med att välja rätt färgschema och typsnitt för att skapa en professionell och tilltalande hemsida.
  4. Se till att dina sidor är lättnavigerade och lätt att läsa. Använd tydliga rubriker och dela upp texten i stycken för att göra det lättare att ta till sig informationen.
  5. Inkludera kontaktinformation på din hemsida så att dina besökare kan nå dig på ett enkelt sätt.
  6. Se till att din hemsida är anpassad för mobilenheter. Många människor använder sina smartphones för att surfa på nätet, så det är viktigt att din hemsida ser bra ut och fungerar på alla enheter.
  7. Lägg till bilder och videoklipp för att göra din hemsida mer visuellt tilltalande och engagerande.
  8. Inkludera sociala medieknappar på din hemsida så att dina besökare kan följa dig och dela dina inlägg.
  9. Tänk på att optimera din hemsida för sökmotorer så att den dyker upp högre upp i sökresultaten. Det kan du göra genom att använda relevanta sökord och meta-beskrivningar.
  10. Om du känner att du behöver hjälp med att bygga din hemsida, tveka inte att kontakta en webbyrå. En webbyrå kan hjälpa dig att skapa en professionell och användarvänlig hemsida som ger ditt företag en bra start på nätet.

Bli uppringd!

Lämna ditt namn och telefonnummer så ringer vi upp så snart vi kan.